E-TWINNING PROJEMİZ (SAHNE BENİM)

E-TWINNING PROJEMİZ (SAHNE BENİM)

26.06.2020 1098

 

Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi olarak okulumuz İngilizce öğretmeni Çiğdem ÇAKIR önderliğinde ve yine okulumuz öğrencileri Hasan METİNKAYA, Egemen İlke ADAK, Şakire TURAN, Ayça ÇİNKILIÇ, Batuhan KERİMOĞLU, Ömer Zeki YILDIRIM, Dilara KABCİK, Ayşenur ÜNSAL ve Ceren Sultan BULDAN, Denizli'den Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Aydem Fen Lisesi, Bozkurt Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Uluslararası olarak Agrupamento de Escolas do Forte de Casa, Vila Franca de Xira Portekiz'in katılımıyla gerçekleşmiş olan  "SAHNE BENİM" projesine katılmışlardır.

Bu proje, çevre bilincine sahip olmak ve çağdaş insan profilininin kendi içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermesi gerekliliğini ilke edinerek yürütülmüştür. "Özgüven, disiplin ve empati becerileriyle beraber, iklim değişikliği ve çevre bilinci konusunda ne yapabiliriz?" sorusuna da cevap verilmesi hedeflenmiştir. Aynı zamanda öğrencilere, çevremizi tehdit eden iklim değişikliği ile ilgili düşünme ve yorum yapma fırsatı sunulmuş buna bağlı olarak çevre bilinci oluşturmaları için yaratıcı düşünmeleri ve çözüm yolları bulmaları sağlanmıştır. Öğrencilerimiz, eğitim- öğretimin normal seyrinde devam ettiği zamanlarda aktif olarak Pandemi dolasıyla ise uzaktan ilerlettikleri projemizde geridönüşüm malzemelerininin yeniden kullanımı, çevreye dost ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması ve çevremizi korumanın en önemli görevlerimizden biri olduğunu vurgulamışlardır. Tüm bunların yanında birçok okuldan katılımcı öğrenci arkadaşları ile iletişim kurma fırsatı yakaladılar ve okulumuz adına kurulabilecek diğer uluslararası ortaklık projelerine zemin hazırlamışlardır.

Anayasamızın 56. Maddesinde "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın ödevidir" denilmektedir. Bu nedenle her insan çevreci olmak ve bu sorumluluğu taşımak zorundadır. Henüz vakit varken ve geç kalmadan, "bana ne" demeden hepimiz bu çabanın içinde olmalıyız. Hep birlikte sevgiye dayalı, çevreye saygılı bir geleceğe merhaba diyelim.

26-06-202026-06-2020